题目内容:
请根据下面的短文回答第题: Surtsey Was born in l963.Scientists saw the birth of this island.It began at 7:30 a.m.Oil l4th November.A fishing boat Was near Iceland.The boat moved under the captain’s(船长)feet.He noticed a strange smell.He saw some black smoke.A volcano(火山)Was breaking out.Red hot rocks,fire and smoke were rushing up from the bottom(底部)of the sea.111e island grew quickly.It was lo meters high the next day and 60 meters high oil l8th November.Scientists flew there to watch.It was excitin9.Smoke and fire were still rushing up.Pieces of red-hot rocks were flying into the air and falling into the sea.The sea was boiling and there was a strange tight in the sky.Surtsey grew and grew.Then it stopped in June l967.It was l75 meters high and 2 kilometers long.And life Was already coming to Surtsey.Plants grew.Birds came.Some scientists built a house.They want to learn about this young island.A new island is like a new world.
Surtsey is____________. A.all island not far from Iceland
B.a new volcano
C.a place in Iceland
参考答案:
答案解析: