题目内容:
阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,回答59至62题。When I was seven my father gave me a Timex, my first watch. I loved it, wore it for years, and haven’t had amother one since it stopped ticking a decade ago. Why? Because I don’t need one. Ihave a mobile phone and I’m always near someone with an iPod or sonething like that. All these devices(装置)tell the time----which is why, if you look around, you’ll see lots of empty wrists; sales of watches to young adults have been going down since 2007.
This is ridiculous. Expensive cars go faster than cheap cars. Expensive clothes hang better than cheap clthes. But these days all watches tell the time as well as all lther watches. Expensive watches come with extra functions----but who needs them? How often do you dive to 300 metres into the sea or need to find your direction in the area around the South Pole? So why pay that much of five years’ school fees for watches that allow you to do these things?
If justice were done, the Swiss watch industry should have colsed down when the Japanese discovered how to make accurate watches for a five-pound note. Instead the Swiss reinvented the watch, with the aid of millions of piunds’ worth of advertising, as a message about the man wearing it. Rolexes are for those who spend their weekends climbing icy mountains; a Patek Philippe is for one from a rich or noble famoly; a Breitling suggests you like to pilot planes across the world.
Watches are now classified as “investments”(投资). A 1994 Philippe recently sold for nearly ?350,000, while 1960s Rolexes have gone from ?15,000 to ?30,000 plus in a year. But a watch is not an investment. It’s a toy for self-satisfaction, a matter of fashion. Prices may keep going up----they’ve been rising for 15 years. But when of fashion. Prices may keep going rp----they’ve been rising for 15 years. But when fashion moves on, the owner of that ?350,000 beauty will suddenly find his pride and joy is no more a good investment than my childhood Times.
The sales of watches to young people have fallen because they( ).
A.have other devices to tell the time
B.think watches too expensive
C.prefer to wear an iPod
D.hame no sense of time
参考答案:
答案解析: