单选题:根据内容回答题。Early or Later Day Care

  • 题目分类:卫生类
  • 题目类型:单选题
  • 查看权限:VIP
题目内容:
根据内容回答题。
Early or Later Day Care
The British psychoanalyst John Bowlby maintains that separation from the parents during the sensitive "attachment" period from birth to three may scar a child's personality and predispose to emotional problems in later life. Some people have drawn the conclusion from Bowlby's work that children should not be subjected to day care before the age of three because of the parental sepa- ration it entails, and many people do believe this. But there are also arguments against such a strong conclusion.
Firstly, anthropologists point out that the insulated love affair between children and parents found in modem societies does not usually exist in traditional societies. For example, in some tribal societies, such as the Ngoni, the father and mother of a child did not rear their infant a- lone far from it. Secondly, common sense tells us that day care would not be so widespread to- day if parents, care-takers found children had problems with it. Statistical studies of this kind have not yet been carried out, and even if they were, the results would be certain to be complicat- ed and controversial. Thirdly, in the last decade there have been a number of careful American studies of children in day care, and they have uniformly reported that day care had a neural or slightly positive effect on children's development. But tests that have had to be used to measure this development are not widely enough accepted to settle the issue.
But Bowlby's analysis raises the possibility that early day care has delayed effects. The possi- bility that such care might lead to, say, more mental illness or crime 15 or 20 years later can only be explored by the use of statistics. Whatever the long-term effects, parents sometimes find the immediate effects difficult to deal with. Children under three are likely to protest at leaving their parents and show unhappiness. At the age of three or three and a half almost all children find the transition to nursery easy, and this is undoubtedly why more and more parents make use of child care at this time. The matter, then, is far from clear-cut, though experience and available evi- dence indicate that early care is reasonable for infants.
Which of the following statements would Bowlby support? A.Children under three get used to the life at nursery schools more readily than children over three.
B.The first three years of one's life is extremely important to the later development of personality.
C.Early day care can delay the occurrence of mental illness in children.
D.Statistical studies should be carried out to assess the positive effect of day care for children at the age of three or older.

参考答案:
答案解析:

Paragraph 4 __________.

Paragraph 4 __________.A.Importance of staying intellectually active B.Effects o

查看答案

Which of the following is NOT true according to the passage?

Which of the following is NOT true according to the passage?A.The grades of thos

查看答案

涉及证券市场的法律、法规中,行政法规是由(  )制定并颁布的。

涉及证券市场的法律、法规中,行政法规是由(  )制定并颁布的。A.全国人民代表大会 B.国务院 C.证券业协会 D.证券监管部门

查看答案

The television interviews don't require thoughtful analysis

The television interviews don't require thoughtful analysis.A.Right B.Wrong C.N

查看答案

证券监督管理机构应当自受理证券公司设立申请之日起6个月内,依照法定条件和法定程序并根据审慎监管原则进行审查,做出批准的决

证券监督管理机构应当自受理证券公司设立申请之日起6个月内,依照法定条件和法定程序并根据审慎监管原则进行审查,做出批准的决定,并通知申请人;对不予批准的,将不再告

查看答案